Werkwijze

Logopedie is preventie, onderzoek en behandeling van stoornissen en beperkingen op het gebied van communicatie in de breedste zin van het woord.

Bij de eerste afspraak vindt een kennismakingsgesprek en een anamnesegesprek plaats. Hier krijgt de logopediste meer zicht op het probleem en op de patiƫnt zelf. Daarna wordt er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd met verschillende observaties en testen.

Een logopedische behandeling duurt 30 of 60 minuten. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht. De therapiesessies kunnen doorgaan op de praktijk zelf of op school tijdens of na de schooluren. In bepaalde gevallen kan er therapie aan huis worden gegeven.

Tijdens de behandeling doet de logopediste haar uiterste best om het probleem weg te werken of te verminderen. Bij de kinderen wordt er vaak spelenderwijs gewerkt. Zodat kinderen plezier beleven aan het bijleren. Bij volwassen is het belangrijk dat ze zelf gemotiveerd zijn om het probleem te verhelpen. Alleen op die manier kunnen we tot een gewenst resultaat komen.